Hvad er Kapok?
Kapok er et 100% økologisk og allergivenligt naturmateriale!
Kapok kommer fra Kapok-træer som vokser vildt i regnskovene i Sydamerika, Østafrika og Asien. Kapok-træet kan blive op til 70 m. og kan bære omkring 3000 frøkapsler. Det er i disse frøkapsler vi finder kapok, som er naturfibre af frøhår. Fibrene er mellem 1 og 3 cm. lange.
Kapok er den letteste naturfiber i verden (ca. 6 gange lettere end bomuld). De lette fibre gør kapokken usædvanlig lækker silkeagtig at føle på og ikke uden grund, at kapoktræet også bliver kaldt for "Silkebomuldstræet".

Man siger at, Kapok fibre er CO2 neutrale, da træerne omdanner mere co2 end der bliver forbrugt ved transport af fibrene fra skovene til forbrugeren.

Ved at vælge et kapok-produkt er du med til at støtte bevarelsen af regnskoven. 

 

Kapok og allergi!
Kapok kan især anbefales til allergikere, da fibrene indeholder et bitterstof, der virker antibakterielt og antimikrobielt. Støvmider kan ikke leve og formere sig i puder, dyner og madrasser med kapok, derfor meget velegnet til personer med støvmideallergi.
Snabelreden bruger kapok fra virksomheden N-Sleep. N-Sleep har været i dialog med viden og allergicentre i Danmark, Sverige, Tyskland, Belgien, Malaysia, Thailand og New Zealand.
N-Sleep har også forestået test af frisk kapok på Department of Parasitology, Faculty of Medicine Siriraj Hospital, Mahidol University Bangkok, Thailand. Denne test forløb over 3 mdr. og viste klart, at der ikke kan leve støvmider i kapok.
Desuden fik de også undersøgt en 77 år gammel madras, som viste der ikke var nogen spor af hverken skimmel svampe eller anden bakteriedannelse. 

Snabelreden • Tlf. 26 22 89 27

snabelreden@gmail.com 

Katbjerg Oddevej 3 • 9550 Mariager